Verzekerd van inkomsten met strak debiteurenbeheer
21 August

Verzekerd van inkomsten met strak debiteurenbeheer

Verzekerd van inkomsten met strak debiteurenbeheer

Geld kun je zien als de motor van een bedrijf. Een bedrijf draait op cashflow. Om deze reden moet de waarde van een geolied debiteurenbeheer niet onderschat worden. Dat is namelijk je verzekering op inkomsten. Zonder deze zekerheid, ben je nergens. Je wilt graag dat je klanten op tijd betalen en daarom moet je er juist voor zorgen je klant te vriend te houden. Je jaagt hem liever niet in het harnas als er eens een kleine betalingsachterstand voorkomt, omdat er een factuur niet op tijd is betaald. Dan ben je verzekerd van flink wat gedoe.

Daar kunnen diverse redenen voor zijn. Die reden wil je toch liever eerst achterhalen, voordat je er een genadeloos incassobureau op zet? De software van Debiteurnet levert een prettige manier van debiteurenbeheer op, waar je als bedrijf nog iets in te beslissen hebt. Deze vinger aan de pols maakt je alert op verschillende gebieden, niet alleen je financiële positie met betrekking tot je debiteuren, maar ook wat er speelt. Dat levert voordelen op in zowel je kasboek als in de relatie met je klant en daarmee ben je verzekerd van een goede relatie en een snelle betaling.

 

Automatisch debiteurenbeheer is een zekerheidje

Met de software van debiteurenbeheer houd je automatisch de betalingstermijnen van je debiteuren in de gaten. Je beslist zelf wanneer er welke brief naar een klant wordt gestuurd. Heeft de klant zijn factuur niet op tijd betaald, dan kun je door het systeem op een bepaald moment een brief met een herinnering sturen. Het systeem draagt ertoe bij dat facturen sneller betaald worden. Zo niet, dan geeft de software de mogelijkheid met één klik een incassotraject te starten. Je hoeft daar verder zelf niets voor te doen. Het systeem benadert een incassobureau. Wat je wel in de hand hebt, is op welke manier dit gebeurt, en op welk moment. Het systeem neemt zo geweldig veel werk voor je uit handen. Je hoeft zelf geen nare brieven meer te schrijven of achter betalingen aan te gaan. Blijft de klant hardnekkig in gebreke te betalen en is er geen andere oplossing gevonden, dan schakel je het systeem in voor het inschakelen van een advocaat. Het bespaart je een hoop rompslomp, tijd en daarmee geld.

Debiteurenbeheer op maat

Je hoeft geen grote investeringen te doen, dankzij het volledig geautomatiseerde systeem. Sterker nog, je kunt aanzienlijk besparen op kosten. Debiteurenbeheer neemt je veel administratief werk uit handen, maar ook op afschrijvingskosten op debiteuren valt met de software van debiteurenbeheer veel winst te behalen. Debiteurnet laat de cashflow stromen. Facturen worden sneller betaald. Je bepaalt zelf hoe en wanneer. Probeer nu gratis het debiteurensoftwarepakket van Debiteurnet.