Verzekerd van een goede verhuizing? Zo houd je het overzichtelijk!
10 November

Verzekerd van een goede verhuizing? Zo houd je het overzichtelijk!

Verzekerd van een goede verhuizing? Zo houd je het overzichtelijk!

Er komt heel wat kijken bij een verhuizing, of je nu zelf de complete verhuizing aanpakt, of dat je de verhuizing uit handen geeft aan een professionele verhuizer. Je zult mee moeten helpen alles verhuisklaar te maken. Grote voorwerpen zul je moeten beschermen om ze schadevrij op de nieuwe bestemming te krijgen. Kleine spullen zul je goed georganiseerd moeten inpakken, zodat ze direct op de juiste plek kunnen worden ingeruimd.

 

Begin op tijd

Onderschat de waarde van een goede timing niet. Begin op tijd met inpakken, zodat je niet in de stress raakt het laatste moment nog van alles te moeten regelen. Een checklist is een handig hulpmiddel om een planning te maken, maar ook ter controle of alles naar behoren verloopt. Kijk eens op verhuisdozenstore.nl voor handige tips.

 

Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn zeer geschikt voor het opbergen van de kleinere spullen. Je kunt ze goed opstapelen en ze nemen weinig ruimte in. Zorg ervoor dat het gewicht van de inhoud van de verhuisdozen onder de twintig kilo blijft en vul ze tot de handvaten. Dan zijn de dozen nog goed te tillen. Noteer op de dozen welke spullen ze bevatten. Pak de verhuisdozen per kamer in, dan gaat het uitpakken in de nieuwe woning een stuk sneller.

 

Kwetsbare spullen

Bescherm breekbare spullen tegen eventuele schade. Servies en glaswerk kun je in kleding of handdoeken inpakken. Grotere voorwerpen kun je met bubbeltjes plastic voorzien van bescherming. Hele grote voorwerpen, zoals een kast of een tafel, bescherm je met behulp van een deken of gebruik een dekbed.

 

Meubels

Haal meubels waar dat mogelijk is uit elkaar. Zo nemen ze minder ruimte in de verhuisbus, zijn ze lichter om te dragen en je kunt meer meubels tegelijk vervoeren. Meubels van de Ikea zijn bijvoorbeeld snel te demonteren en ook weer vlot in elkaar te zetten.

 

huis-vidence-verzekeringen

 

Alles draait om de indeling

Hoe praktischer je de verhuisbus indeelt, hoe meer je in één keer kunt verhuizen. Begin achter in de bus met stapelbare verhuisdozen en vierkante, stapelbare objecten. Kasten kunnen ook gevuld worden met spullen. Zware voorwerpen krijgen een plek onderaan en gaten vul je op met planken en (kleding)zakken. De laatste spullen die je inlaadt, zijn de onhandige spullen, zoals planten en stoelen en dergelijke. Probeer het gewicht in de bus gelijk te verdelen en dat geldt natuurlijk helemaal voor een aanhanger. Zet objecten die om kunnen vallen vast en bescherm ze eventueel met een handdoek of deken.

 

Extra hulp

Vraag vrienden en bekenden een handje te helpen bij de verhuizing. Vele handen maken lichter werk. Til grote objecten met zijn tweeën en gebruik eventueel handschoenen met goede grip. Een steekwagen is een handig hulpmiddel voor zware, hoekige objecten. Heb je veel helpers gevonden? Zorg dat iemand de leiding heeft. Een goede taakverdeling geeft de verhuizing structuur en overzicht. Het zorgt ervoor dat de verhuizing gestroomlijnd verloopt en de spullen netjes en snel op hun juiste plek staan. Anders kun je altijd een goed verhuisbedrijf inhuren. Zo zijn er al veel positieve verhalen hierover geschreven, maar ook negatieve. Kijk hier maar eens over waar je goed op moet letten.